Chris Moorman

Ik ben in 1977 bewust politiek actief geworden. Daar lag een meervoud aan redenen aan ten grondslag. Kort samengevat wilde ik wat ik nog steeds wil verandering. De verandering toen lag zeker  op meerdere vlakken. Inspraak of samenspraak was iets wat totaal niet bestond. Zonder te weten wat de wensen of behoeften waren werden er zaken handjeklap geregeld. Er werd over je beslist. Als dat niet beviel had je pech.
 
Omdat ik op school daar ook mee bezig was werd ik door school bedankt en mocht gaan, aangezien mijn politieke mening niet gewaardeerd werd. Als je politiek correct was en meer volgzaam  hoefde je minder te presteren.Mijn motivatie om door te gaan in de politiek was niet veranderd na de beslissing van school, het stimuleerde mij verder om politiek actief te blijven en niet op te geven.Tussen nu en toen zit dus veertig jaar en er is zeker veel veranderd en ik heb veel doelen kunnen halen en mij voor veel mensen en groepen kunnen inzetten. Is het dan klaar? Nee zeker niet. Juist de vele doelen die nog niet gehaald zijn blijven mij voeden en mijn drive in de politiek levendig houden.
 
Met Algemeen Belang Zwijndrecht ben ik praktisch bezig in Zwijndrecht  maar ook in de regio en al die andere lagen in de politiek naar de provincie, landelijke overheid of als het moet Brussel of zelfs wereldpolitiek houd mij bezig.
Ik heb mijn drive meegekregen vanuit huis maar ook onze familienaam kent een mooie spreuk; doe recht en schuw niemand. Dat is wel een kenmerk wat bij mij past.
Waar ik in 1977 het gemeentehuis moest veroveren en onrecht aan de kaak stelde zijn we nu veel meer bezig met inwoners en ondernemers om tot oplossingen komen.
Bij ABZ denken wij niet in problemen maar in oplossingen.
 
Uit de geschiedenis heb ik veel geleerd, de moord op gebroeders de Witt of recentelijk Pim Fortuyn of Theo van Gogh of je er fan van bent of niet zijn zaken die in een land als Nederland niet horen. De verwantschap voel ik sterk vanuit de berufsverbote die mij op school trof. Het beïnvloed veel maar wat hierin belangrijk is telkens met een open vizier aan de slag te blijven en je doel helder te houden. Het is moeilijk om niet vanuit boosheid te handelen als je verandering wil maar vanuit doelen die je wil bereiken. Met algemeen Belang Zwijndrecht werk ik vanuit die doelen. Financiën is in Zwijndrecht daarin sinds ik raadslid ben het belangrijkste. We hebben een torenhoge schuld opgebouwd dus daar moet aan gewerkt worden. De  reden is minder belangrijk omdat de boosheid is die mij anders voed. De oplossing is naar de toekomst toe er aan werken en zorg dragen dat de kosten niet naar de burgers afgewend worden.
 
Zwijndrecht moet bruisend zijn, gezellig, leefbaar, fijn om te wonen voor iedereen.
Juist dat wonen is waar ik mij altijd mee bezig houdt. Iedereen moet wonen jongeren, ouderen, gezinnen en alles daar omheen. Voor iedereen moet er dat stukje leefomgeving zijn en die uitdaging daar sta ik voor.
 
Lokaal doen we wat lokaal kan, regionaal of verder zoeken we de oplossing waar nodig. Dat geluid laten we overal doorklinken en daar verbaas ik ambtenaren van diverse ministeries mee als ik dat daadkrachtig neerzet.
Ik laat mij niet opzij zetten door ; kan niet. Wij denken in oplossingen en dat hou ik de overheden voor, dat wat zij veroorzaken ook zij moeten oplossen. Samenwerken betekent samen oplossen  op het gebied van wonen , veiligheid, bereikbaarheid, kort gezegd leefbaarheid is dat voor mij als raadslid dan ook een leuke uitdaging.
 
Ik kan het gewoonweg niet laten mij in te zetten voor de wereld die begint bij Zwijndrecht.
 
Je kunt mij bereiken via:
C.Moorman@zwijndrecht.nl
 
 

Volg ons op Facebook