Nieuws

Nieuws Zwijndrecht

IJsbaan Heerjansdam donderdag 1 maart open

28-02-2018

HEERJANSDAM - Het was spannend de afgelopen dagen voor IJsclub Heerjansdam. Op dinsdag 27 februari meldden ze via hun website:

" Gaat de goede...

Lees verder op Zwijndrecht.net

Geode springlevend bij Jo ondanks haar leeftijd

28-02-2018

ZWIJNDRECHT - Tweeënnegentig jaar is Jo de Bruin. Sinds de oprichting is zij actief. Haar man Onne die recent overleden is, heeft bijzonder veel mensen ingewijd in de wereld van de mineralen.

Determineren, slijpen kortom de liefde voor mineralen. Nog steeds zit Jo tussen de mineralen maar is zich heel bewust over haar leeftijd en alle aardse bezittingen. Één ding kan ze niet laten in haar enthousiasme en dat is de liefde voor de hobby overbrengen.

In Zwijndrecht is zij samen met Piet Bax, die naast het Geodroom woont, de laatste van overgebleven leden uit de begintijd van de vereniging, die hun clubje trouw zijn gebleven en dat is al meer dan een halve eeuw.

"Bezoek de beurs, ik weet niet of ik het ga redden," zegt Jo terwijl ze nog vol verhalen zit en stukken laat zien van onder andere Koos van Kempen, één van de oprichters.

Op 17 maart is het weer Geode zaterdag van 10:00 tot 17:00, daar vindt u tal van mensen die als verzamelaar of handelaar de liefde voor en kennis van mineralen met u willen delen. Meer dan ooit is het een kleurenfeest, een feest van herkenning voor de fossielen verzamelaar, voor de edelsmid op zoek naar cabochons, voor allen die iets hebben met de kennis van de aarde en alles wat dat oplevert.

De bijzonderste mineralen of de nieuwste kennis over de oermens die kon zeilen en praten, ook al dacht men daar eerst anders over. Grappig om te zien hoe de kennis over de aarde en alles wat daar uit voort kwam is geëvolueerd .

Lees verder op Zwijndrecht.net

Hulp nodig bij het kiezen: 'Zwijndrechtse stemhulp op zwijndrecht.mijnstem.nl'

27-02-2018

ZWIJNDRECHT - Gratis openbaar vervoer bieden aan 65 plussers? Meer ontmoetingsplekken voor jongeren creëren? Onderhoud van het groen in de wijk, een taak van de...

Lees verder op Zwijndrecht.net

Bloemen voor de SPAR

26-02-2018

ZWIJNDRECHT / HEERJANSDAM - Albert  Abee, bestuurslid van buurtbus lijn 717 overhandigde donderdag 22 februari 2018 bloemen aan Remco en Linda Klootwijk,  eigenaren...

Lees verder op Zwijndrecht.net

Verkiezingsposters in beeld

24-02-2018

ZWIJNDRECHT - Dat de gemeenteraadsverkiezingen er aan komen is zichtbaar op straat. Er rijden niet alleen caravans rond maar ook een bakfiet.,Her en der staan die caravans...

Lees verder op Zwijndrecht.net
Laad Meer